fredag 15 juni 2018

Om våra produkter - cabochon slipade stenar

Om våra produkter:
En cabochonslipad sten använder du till infattningar, tex silver, trä, lera od., eller som amulettsten, healingstenar, prydnadsten o.d.
Titta gärna i vår E-butik på de cabochoner av sten som finns i lager (länk)

Om polerade stenar - cabochon slipade


Cabochon är en slät, utan fasetter slipad ädelsten som på ovansidan är välvd, undersidan flat eller lätt konvex och omkretsen rund eller oval. Utan genomborrade hål.

Du kan limma fast en cabochon till underlaget eftersom den inte har hål, men en platt baksida.
Större cabochon kan användas till hängen, i olika alsters o.d.

Vi erbjuder dig cabochoner av naturstenar/ädelstenar. Vi köper in från olika leverantörer och många av cabochonerna är en av varje sort. Våra leverantörer garanterar att det är äkta sten, alltså ingen immitation av sten i våra cabochoner. Skulle det visa sig att det är fel information från våra leverantörer ber vi om ursäkt och vill gärna rätta till felet så hör av dig till oss.

När vi ger dig en storlek i mm så mäter vi cabochonen på det bredaste, dvs droppar där de är bredast och på längden, ovaler på det bredaste och på längden o d.
Om det finns en upphöjd kant på cabochonen kan det stå tex 10x15x3 mm. Det kan vara avvikande mm på en natursten.

Många av de cabochoner som vi säljer görs av etniskt folk i södra Indien på landsbygden, därför kan ytan på cabochonen bli  grov, och storlekarna är större än vanligt och med kupolen mer uttalad. Star Ruby, Safir, Rubiner, Fuksit, och Granater har sitt ursprung i Mysore i södra Indien. Vi vill gärna stödja små verksamheter som kan få en bättre situation.
Dessa cabochoner är mest lämpade för att ge en etnisk touch till alla projekt som de används i. Stenarna är äkta och orginala stenar. De har mer av en stenig yta än glasartad, och görs efter naturliga utseende.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar